Batátové brownies

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 1 velká batáta
  • 125 g rýžové mouky (může být i jiná)
  • 3 pl holandského kakaa
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 3 pl datlového sirupu
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1/2 kvalitní hořké čokolády

Postup:

Batátu upečeme nebo uvaříme do měkka a oloupeme. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse rozmixujeme batátu společně s mlékem, sirupem, vanilkovým extraktem a vejci v pyré, které potom přimícháme k suchým ingrediencím. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu, kterou nakonec přidáme k těstu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20-30 minut (záleží na troubě).

Autorem receptu je: @doobbii