Banánový cheesecake s proteinem

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 201025.bmp


Ingredience:

Ingredience na korpus:

  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 2 PL javorového sirupu či jiného tekutého ochucovadla
  • 1 PL karobu
  • 2 PL vody

Na náplň:

  • 2 nízkotučné tvarohy (500 g)
  • 1 bílý nízkotučný jogurt (150g)
  • 2 odměrky banánového proteinu

Na ozdobu:

  • 2-3 banány
  • želatina
  • 1 ČL sladidla

Postup:

Všechny ingredience na korpus smícháme metličkami a vytvoříme lepivé těsto, které rozprostřeme do dortové formy vystlané pečícím papírem. Těsto necháme péct v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut. Mezitím si připravíme náplň smícháním tvarohu, jogurtu a proteinu (můžete přidat ztužovač pro lepší konzistenci). Dozlatova upečený korpus cheesecaku potřeme rovnoměrně tvarohovou náplní a vrátíme zpět do trouby, kde necháme cheesecake péct dalších 20 minut, až začnou zlátnout okraje. Upečený cheesecake necháme vychladnout a mezitím si oloupeme banány, zbavíme se špiček a nakrájíme na kolečka, kterými poklademe tvarohovou vrstvu. Podle návodu si připravíme želatinu (místo cukru jsem přidala asi 1 ČL Myprotein Flavdrops s příchutí banán – stévie, ale lze použít jakékoliv jiné sladidlo) a opatrně jí přelijeme banány. Hotový cheesecake necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc, a podáváme.


Autorem receptu je: @verun86