Banánovo-čokoládový bezlepkový koláč

Záznam celé obrazovky 24.7.2016 190227.bmp


Vybavení: dortová forma o průměru 21cm; šálek o objemu 0,2l pro odměřování

Ingredience:

  • 2 banány
  • 1 šálek ovocného pyré (např. jablečného, broskvového…)
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 60g kvalitní čokolády (podíl kakaa min. 60%)
  • 35g tuku (máslo/kokosový olej)
  • 1, 25 šálku pohankové mouky
  • 0,25 šálku ořechové mouky (já použila mandlovou, ale jistě by dobře chutnala i lískooříšková nebo jiná Vaše oblíbená)
  • 2 lžíce kakaa (případně karobu)
  • 1 menší hrst sušených brusinek
  • 1 vajíčko
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • sladidlo dle chuti (já použila cca 2 lžíce stévie a 2,5 lžíce agávového sirupu)
  • 1 banán na ozdobu před pečením

Postup:

Čokoládu si pomalu rozpustíme v tuku. Banány si vidličkou rozmělníme na kaši a spolu s dalšími ingrediencemi smícháme v těsto (já si těsto vypracovávám v mixéru). Výslednou hmotu těsta naneseme do předem vymazané formy. Pečeme cca 35-40 min při 180 stupních. Propečenost zkoušíme špejlí uprostřed.


Autorem receptu je: @chef.mum