Avokádové rizoto s lososem a houbami shitake

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 203622.bmp


Ingredience:

  • filet z lososa
  • citrónový pepř
  • hrnek hnědé rýže
  • 1/2 avokáda
  • 5 cherry rajčátek
  • 50 g hub shitake
  • hrst koriandru
  • 1 lžička tamari
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • olivový olej

Postup:

Nejdříve předehřejeme troubu na 225°C. Lososa nakrájíme na kostičky, posypeme citrónovým pepřem a necháme péct cca 25 min. Rýži nasypeme do hrnce, přidáme lžičku tamari a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Vaříme, dokud neabsorbuje všechnu vodu. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s chilli. Přidáme nasekané houby, promícháme, po chvíli přidáme rajčátka a opět promícháme. Pomocí vidličky rozmačkáme půlku avokáda a vmícháme ho do uvařené rýže. Přidáme lososa, koriandr, rajčátka a houby a můžeme podávat.


Autorem receptu je: @terezas_diary